Theater Trip: Comic Relief
Laat Je Horen!

Theater Trip: Comic Relief

MA 15 APR 2024 om 19:45 uur tot 22:30

Haal hier je tickets!

Zelfspot, leedvermaak, zwarte humor – allemaal manieren om de ander te laten lachen om de minder leuke dingen in het levenEen scherp getimede grap kan de spanning verlichten maar kan tegelijkertijd ook pijnlijk zijn. Valt er dan voor iedereen wel wat te lachen? 

Comedians maken hun werk van het omzetten van hun eigen issues in vermakelijke anekdotes. Hoe erger je probleem, hoe beter de grap. Is humor een effectieve copingstrategie? Of ben je daarmee alleen je verdriet aan het weglachen? We nodigen drie totaal verschillende comedians uit om je te verrassen met hun eigenzinnige kijk op het leven. In deze chaotische en gevoelige tijd helpt soms niets zo goed als even lekker lachen om jezelf, om de ander of om de wereld waarin we leven. Maar… kun je wel overal grappen over maken, of moet je juist op een podium voorzichtig zijn met wat je zegt? Helaas wordt niet elke stem even serieus genomen. En dan ligt ook die cancelcultuur nog op de loer. De schuld wordt snel op de persoon met de microfoon geschoven maar zou je als publiek wel overal om mogen lachen? 

Podium en Comedyhuis Utrecht slaan de handen ineen en trakteren jullie op een fantastische line-up. Na afloop van al het grappen en grollen gaan we onder leiding van programmamaker Rens Peters in gesprek met de MC, comedians en met elkaar over de rol die humor heeft en zou kunnen hebben in onze samenleving. 

De artiesten

De MC deze avond is de gevatte en ervaren Soula Notos. Zij vertelt al meer dan 18 jaar, met veel energie en zelfspot, persoonlijke verhalen en grappen over actuele kwesties en absurde fenomenen.  

Filmmaker en stand-up comedian Shariff Nasr snijdt maatschappelijke thema’s aan en zoekt naar verlichting in de wereldpolitiek, Palestijnse opgedrongen gastvrijheid, besnijdenissen en breakups. Ohja, hij heeft ook een gouden kalf gewonnen voor beste scenario van zijn film El Houb.

Van geoefend tekenaar tot zwarte band Taekwon-Do en nu ook stand-up comedian. Maartje Huvenaars praat over het dagelijkse (studenten) leven – ze studeert Communicatie op de HU. En als mensen denken dat ze sympathiek is, bewijst ze graag het tegendeel.

Jelle Brouwer haalt inspiratie voor zijn comedy uit zijn carrière als keukenmonteur. Door dagelijks bij verschillende huishoudens over de vloer te komen maakt hij de gekste dingen mee. Hij is ook als sfeermaker te vinden op (foute) feestjes onder de naam MC Jingle Jells.

19.45 – 20.00: inloop
20.00 – 21.00: lekker lachen!
21.00 – 21.30: nagesprek
21.30 – 22.30: borrel 

Over Theatertrip

Dansende lichamen, zingende acteurs, flikkerende lampen, overdonderende decors: zet je zintuigen op scherp en ervaar een echte Theater Trip! Podium selecteert de spannendste voorstellingen van het moment over thema’s die ertoe doen. Van futurisme tot geëngageerd drama, van vrolijke verhalen tot kleinmenselijk leed. We reizen langs verschillende theater-hotspots om nieuw werk te zien van grote gezelschappen of aanstormend talent. 

Toegankelijkheid

Dit programma is Nederlandstalig. De Kargadoor is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

 
Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ