Opening Expositie Queer Arts
Laat Je Horen!

Opening Expositie Queer Arts

ZO 6 OKT 2024 om 12:00 uur tot 14:00

Free Expression of U?!

 

Tijdens het Utrecht Queer and Culture Festival is er in de Kargadoor een expositie van queer kunstenaars. De titel van de expositie staat voor de vrijheid binnen de kunst om jezelf te zijn, jezelf te uitten op de manier die bij je past. De vraagteken achter de U staat symbool voor de vraag of je altijd en overal jezelf wel mag en kan zijn. In een tijd waarin polarisatie ons uiteen drijft lijkt de vrije expressie steeds meer onder druk te staan. Met de kracht van de uitroepteken roepen we op om telkens opnieuw de moed en de ruimte te vinden om jezelf te blijven. Want als je jezelf verliest dan verlies je alles.

 
De kunstenaars die deelnemen in deze expositie zijn Mary Janssen, Sam met Power of Appearance en Brian van Nunen.
 
Mary Janssen : In mijn kunst wil ik grenzen bevragen. Onderliggende mechanismen van maatschappelijke en systeemstructuren ter discussie stellen die van invloed zijn op de manier waarop we worden : becoming. In dit proces van becoming word ik geraakt door de kwetsbaarheid van ons zijn. In mijn werk ligt de focus op het lichaam, ook in beweging en dans.
Sam is eigenaar van Power of Appearance. Samen met anderen ontwerpen, maken en verkopen hen queer kleding.
 
Brian van Nunen : Met mijn kunst vertel ik mijn verhaal. Tussen dat wat mijn hoofd bedenkt en wat mijn handen maken is een wereld van verschil. Gedachten zijn eenzijdig, volgen elkaar op, spreken elkaar tegen, zijn voor mij vaak verwarrend en heel soms wel de moeite waard. Wanneer ik schilder of schrijf gebeurt er iets anders. Dan verlies ik mezelf en is er geen tijd. Dan ontstaat iets wat ik nooit had kunnen bedenken maar ik zie dat het wel over mezelf gaat. Wil je me leren kennen? Kijk dan naar wat ik maak en luister naar het beeld als mijn vrije expressie.
Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ